УРОК ПО БЪЛГАРСКИ В АРТИУМ ЦЕНТЪР

На 18 януари от 19:00 часа Артиум център ще домакинства постановката „Урок по български“ с участие на актьори от театър „Българска армия”.

Спектакълът е насочен към публика от различни възрасти, но най-вече към учениците. Представлението е адаптация по произведения на Иван Вазов. То няма да повтаря написаното в учебниците и томовете книжнина за живота и творчеството на Патриарха на българската литература, а, със средствата на словесно-изпълнителското изкуство, ще надникне в десетина от неувяхващите Вазови творби.

Вазов е първомайстор в нашия език и ако трябва да се посочи само една личност, която трайно е повлияла върху съвременната ни реч – това е той. Словесното богатство в неговите произведения най-ярко разкрива одухотвореността на българския език, неговото звучене, оттенъците и силата на внушенията във всяка дума.

Участват актьорите: Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев, Владислав Виолинов, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Евелин Костова, Ели Колева, Калин Иванов, Лара Златарева, Луизабел Николова, Симеон Дамянов, Ясен Атанасов, Йордан Алексиев.