НЕСЕБЪР ЗА ДЕСЕТИ ПЪТ ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПРАЗНИКА НА ЛЮБОВТА И ВИНОТО

Община Несебър и тази година ще отбележи 14 февруари с поредица от събития, посветени на любовта и виното. Всички,  които обичат морето, хубавата музика, изкуството и топлината на нежността и любовното опиянение ще се насладят на един вълнуващ празничен ден в зимното очарование на най-романтичния град.

На Трифон Зарезан по традиция несебърското село Гюльовца отбелязва Празника на младото вино. Честването на светеца ще започне със зарязване на лозята в 9:00 часа в масивите на населеното място, известно с качеството на вината, произведени от местни майстори. Празненствата ще продължат в центъра на Гюльовца, където ще бъде обявен тазгодишният победител в конкурса за най-добро вино.

„Сребърна сватба“ е събитие, с което Община Несебър ще почете семействата, сключили граждански брак преди 25 години. Церемонията, която за втори пореден път ще бъде водена от кмета на Несебър Николай Димитров, е с начален час 10:30. Тя отново ще се проведе в ритуалната зала на Старото кметство. С това изключително емоционално, специално и романтично събитие общината отправя комплимент към двойки, чийто брак е устоял на предизвикателствата на времето и бурите на живота, а любовта им е съхранила силата, която е събрала пътищата им.

Празникът на любовта и виното ще продължи в 17:30 ч. на пл. „Жулиета Шишманова“ с концерт на дует „Морски струни“. Формацията на местните творци, поета Иван Ненков и Живка Митова, ще представи свои песни, посветени на любовта, Несебър и морето.

От 18:30ч. в галерия „Сочи“ в Стария Несебър ще бъде открита изложбата „Любов и вино“ на Дружеството на несебърските художници. Местните майстори на четката ще представят изпълнен с цветове и нюанси спектакъл на чувствата, топлината и омаята на морския бряг.