Кметът на Несебър Николай Димитров бе отличен с награда от национален конкурс

Кметът на Община Несебър Николай Димитров бе удостоен с  грамота и почетен плакет от главен комисар Николай Николаев – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Отличието е  индивидуална награда в категория „Партньори“ в Националния конкурс „Пожарникар на годината“ за дългогодишен принос и лична ангажираност в подпомагане  дейността на  Районна служба   „Пожарна безопасност и защитата на населението“.

Изтъкнати бяха  приносът на г-н Димитров, който в качеството си на кмет на община Несебър системно работи за подобряване на материалната  база и средствата за лична защита на служителите на РСПБЗН. През годините Общински съвет- Несебър, по предложения на кмета Николай Димитров, ежегодно е  отпускал средства за гориво, за ремонти на сградата на пожарната в Слънчев бряг, за осъвременяване на средствата за лична защита на пожарникарите, за командироване на служители от други звена, които подпомагат колегите си през летния сезон, за организация   на дейностите, свързани с МПО „Млад огнеборец“.

С личната  ангажираност  на Николай Димитров към  приоритетното развитие на доброволческите формирования бяха извършени набиране и регистрация на общински доброволчески отряди и осигуряване на средства за личната им  защита.

При приемане на наградата кметът на Несебър благодари за високата чест и подчерта, че доброто взаимодействие между различните структури, ангажирани с организацията на обществения живот, ред и безопасност са един от най-важните фактори, гарантиращи  защитата на гражданите и тяхното здраве и живот. „За нас е важно в община Несебър, която посреща най-много туристи през летния сезон, всичко да бъде наред. Приемам всички дейности по осигуряване безопасността на гражданите и гостите на Несебър за свое задължение и занапред ще продължим- аз, моите колеги от администрацията и доброволците, да си партнираме със всички служби, осигуряващи спокойствието на територията на община Несебър“.

В края на церемонията думата взе главен комисар Николай Николаев – директор на Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението, който лично благодари на Николай Димитров за доброто сътрудничество и ползотворното и дългогодишно партньорство.