ПРОДЪЛЖАВАТ РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ В СТАРИЯ НЕСЕБЪР

Кметът на общината Николай Димитров направи проверка на текущи ремонтни дейности в Стария Несебър, където се извършва пренареждане на калдъръма по ул. „Нептун“. Дейностите са ежегодни и се определят от състоянието и нуждата от възстановяване на покритието по каменните настилки на улиците.

В последните години Община Несебър извърши подмяна на настилките на няколко улици– асфалтът бе заменен с каменно покритие от сечен гранит, а тротоарните бяха застлани с каменни плочи.

Така се постигна автентичност в общия изглед на Стария град, а обектите, които представляват археологическа и историческа ценност, изпъкнаха в градската среда и тяхната индивидуалност и архитектурна значимост бе подчертана.

В момента Община Несебър изпълнява ремонт на северната алея на провлака, състоящ се в полагане на гранитен паваж върху старата неестетична и неподходяща за облика и статута на античния Несебър бетонна настилка.

Дейностите за съобразени с препоръките за постигане на автентичност в общата визия на града, поставени в докладите от Kомитета за културно наследство към ЮНЕСКО, НИНКН и Министерството на културата.