КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ДАДЕ НАЧАЛО НА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВ ВОДОПРОВОД В С. ГЮЛЬОВЦА

Община Несебър започва изпълнението на проект „Селищна водопроводна система на с. Гюльовца, Община Несебър – етап 1“ с безвъзмездна финансова помощ от МРРБ по бюджетна програма „Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация“.

Старт на строителството даде кметът на общината Николай Димитров, „Този проект е от изключителна важност за жителите на селото, за тяхното здраве и благосъстояние и за бъдещото развитие на населеното място. Благодаря на колегите от общинска администрация, които работиха по проекта. Вече подготвяме документите за втория етап от строителството на водопровода в с. Гюльовца.“- бяха думите на  г-н  Димитров към присъстващите на събитието.

Кметът на селото Жельо Желев изрази признателност към г-н Николай Димитров и служителите на общината от ресорните звена, благодарение на които Гюльовца е сред най-уредените селища в Община Несебър.

Предмет на проекта е изграждането на първи етап от водопроводната мрежа на с. Гюльовца, в съответствие със съвременните материали за строителство и действащата нормативна уредба. Към момента в селото има изградена водопроводна мрежа от етернитови и частично от стоманени тръби с малък диаметър, несъответстващи на наредбата за проектиране, изграждане и експлоатация на водоснабдителни системи. Мрежата е стара и амортизирана, в по-голямата си част с изтекъл експлоатационен период.

С реализирането на проекта за реконструкцията на водопроводна мрежа на  Гюльовца ще се постигне подобряване на водоснабдяването и на битовите условия за жителите на селото.

Предвидени са два главни клона, разположени равномерно по територията на селото, които обхващат централната част и следват посоката на водата. Ще бъде положен общо над 9 600 метра водопровод с различен диаметър.