В ДГ“СЛЪНЦЕ“ БЕ ПРОВЕДЕНА ИНИЦИАТИВА „БЪДЕЩЕТО НА ЗЕМЯТА Е В РЪЦЕТЕ НА ДЕЦАТА“

По повод 22 Април – Международния ден на Земята, деца, учители и родители се включиха в засаждането на цветя, плодове и зеленчуци и в освежаване и облагородяване на дворното пространство на ДГ „Слънце“.


Събитието цели да даде пример за това как всеки, на всяко място, може да направи образователна био-градинка и заедно с децата да отгледа в нея най-ценното – позитивност, градивност и грижовно отношение към природата, живота, и храната.

Дейностите с екологична насоченост са традиция в Детска градина „Слънце“. Тяхната основна задача е да разширят познанията на малчуганите, свързани с опазването на околната среда, рециклирането на отпадъци и грижата за заобикалящия ни естествен свят.

Участието на децата в процеса на засаждане и отглеждане на растенията и добиването на реколта създава любопитство към процесите, които протичат в природата. Земята е наш дом – мястото на което живеем не само ние,но и следващите поколения.Именно затова всеки урок за околната среда в детската градина е важен.

Посланието на малките мечтатели   към всички е: „Да пазим планетата Земя чиста, да се грижим за нея всички заедно, за да бъде тя „усмихната“.