КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НАПРАВИ ПРОВЕРКА НА ТЕКУЩИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО СТРОИТЕЛСТВО И ПОДГОТОВКА ЗА СЕЗОНА В ОБЗОР

Кметът на община Несебър Николай Димитров и служители от ресорните звена по строителство и инвеститорски контрол направиха проверка на текущите дейности по изграждане на крайбрежната алея с канализационен колектор Ф 500 в гр. Обзор.

Набелязани бяха зони от градската инфраструктура, нуждаещи се от ремонт, и бе инспектирана цялостната дейност по подготовка за предстоящия летен сезон в курортното селище.

Установено бе, че строителството на крайбрежната алея се извършва според зададените срокове. В близките дни започват ремонтите на компрометирани участъци от общинската улична инфраструктура и подновяването на хоризонталната и вертикална пътна маркировка в населеното място.

Приветливата атмосфера и чистотата във всички населени места по всяко време на годината е една от основна цели на Община Несебър. Поддръжката на зелените площи в Обзор, парковете и общинските пространства-публична собственост, включваща обезпаразитяване, фитосанитарно подкастряне, косене, засаждане на сезонни цветя, измиване на пейки и беседки, почистване на парковите алеи и уличната и тротоарна мрежа и др., се извършва редовно с периодичност по схема, изработена от Общинско предприятие БКСО-Обзор.

Подготвителните дейности за новия летен сезон протичат по план във всички курортни селища на община Несебър. Навсякъде се извършва ревизия на общинската инфраструктура, ремонт на компрометирани асфалтови участъци, преасфалтиране и реконструкция на важни за местните икономика и транспорт зони в туристическите населени места.