КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ПРОВЕРИ НАПРЕДЪКА НА СТРОИТЕЛСТВОТО НА МНОГОФУНКЦИОНАЛНАТА СГРАДА В С. БАНЯ

Кметът на Община Несебър Николай Димитров провери напредъка на строителството на Многофункционалната сграда с пенсионерски клуб, която общинта  изгражда в село Баня.

Констатиран бе значителен напредък в строителните дейности.  Грубият строеж приключва, започна монтирането на дограмите на първия от двата етажа. Предстои полагане на електрическата и ВиК инсталации и довършителни работи по вътрешното и външно  оформление на сградата и вертикалната планировка.

Сградата е проектирана с прилежащи към нея складови помещения, пенсионерски клуб и пространство за читалищна дейност, включващо многофункционална зала и сцена, компютърен клуб, библиотека и др. Предвижда се  строителство на сцена пред новооформящия се към сградата площад.

Чрез осъществяване на проекта ще се удовлетворят нуждите на Баня от сграда, в която да се осъществяват обществени и културни мероприятия и ще се гарантира качествен социален живот за жителите на селото.  Строителството на нова многофункционална сградата в  Баня и в други селища е предприето във връзка с  плановете за развитие на населените места в Община Несебър и тяхното благоустройство.

Целта е  постигне по-голяма привлекателност на селищата на територията на общината и, в дългосрочен план, заселване на млади хора, които да  променят демографията на малките населени места.