НАД 300 ДЕЦА ПОСЕТИХА АРХЕОЛОГИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ ПО ЛИНИЯ НА ИНИЦИАТИВАТА „ОПОЗНАЙ НЕСЕБЪР”

Музей „Старинен Несебър” съвместно с ОДК Несебър организираха посещение на ученици в Археологическия музей по инициативата „Опознай Несебър”.  Над 300 деца от начален етап на обучение от СУ „Любен Каравелов“ бяха запознати с любопитни факта от историята на града. Екскурзовод от Музей „Старинен Несебър” разказа пред любознателните ученици много интересни факти от историята като: кога е основан градът, от кога датират най-ранните съдове, намерени по тези земи, какво е открито на дъното на Черно море, какви са били златните бижута преди хиляди години, какво са използвали вместо котва древните траки, защо съдовете за съхранение на жито са с остро дъно, защо очите на светците от иконите все едно винаги ни следят.

Малките посетители бяха впечатлени от играчките, които са имали в древността децата, както и от първите монети на Несебър.

Инициативата „Опознай Несебър” даде възможност на децата да се докоснат до уникални и ценни за историята и културата на града екпонати, съхранявани в музея, както и да натрупат нови и интересни  знанията си за родния край.