ПРИКЛЮЧВА РЕМОНТЪТ НА ИГРИЩЕТО НА ГРАДСКИ СТАДИОН НЕСЕБЪР

Спортен комплекс – Стадион Несебър  е обект на ремонтни дейности по проект  „Текущ ремонт на съществуващ тренировъчен мини футболен комплекс и подмяна на тревно покритие с изкуствена трева“. Обновяването се  финансира от Българския футболен съюз.

Ремонтират се  3 броя игрища  с мини футболни врати с обща площ около 3000 кв.м., включително зоните за  безопасност. Основните дейности, изпълнявани по проекта включват: ремонт на дренажната система на игрищата, подмяна на съществуващото тревно покритие на терена с изкуствена трева, разчертаване на терените на мини футболния комплекс и монтаж на нови футболни врати.

Осъществяването  на проекта  способства   подобряване на условията за практикуване на футбол в община Несебър, повишаване качеството и условията за подготовката и състезателната дейност за детския   и ученически спорт  и осигуряване на модерна материална база на  отборите, ползващи стадиона.

След края на ремонтните дейности Община Несебър ще продължи, както и досега, да поддържа доброто функционално състояние мини футболния комплекс и да покрива експлоатационните му разходи.