Кметът на Несебър направи равносметка на своята 10-годишна работа

равносметка николай димитров

Равносметка за свършеното по време на 10-годишното си управление направи кметът на Несебър Николай Димитров пред Обществения съвет в града, граждани и медии в салона на читалище „Яна Лъскова“. В снимков и видеоматериал градоначалникът обобщи множеството подобрения и проекти, успешно реализирани в морската община в социалната, образователната, здравната, културната сфера и в инфраструктурата.

Сред новоизградените обекти, показани във видео по време на срещата, бяха: многофункционалната сграда на кметството в Кошарица (2011 г.), обществената сграда в Слънчев бряг (2016 г.), читалището в Обзор (2015 г.), многофункционалната сграда – Културен дом в Свети Влас (2013 г.), преизградена в оригиналната си визия сграда на едновремешното кметство в стария град (2014 г.), с което се запазва оригиналната й визия, площадът в Новия Несебър (2017г.), двустранна зрителска трибуна на градския стадион в Несебър (2017г.). В лентата бе обърнато внимание и на два екологични проекти с голямо значение за развитие на туристическия имидж на града и региона – Претоварна станция за отпадъци (2015 г.) и пречиствателна станция в Равда (2015 г.) .

След ретроспекция на свършеното, Николай Димитров заяви, че активната работа на общинския екип продължава с още проекти, които са заложени за изпълнение в Несебър, Слънчев бряг, Равда, Свети Влас, Обзор, Тънково, Кошарица, Оризаре, Гюльовца. И представи мултимедийна презентация с предстоящите обекти по населени места, сред които: информационен и билетен център към Музей „Старинен Несебър“, пристройка и реконструкция на съществуващата сграда на пощата в Несебър, реконструция и основен ремонт на СУ „Любен Каравелов“- Несебър, изграждане на закрит плувен басейн в кв. „Черно море“ – Несебър, разширение на сграда на ДГ„Слънце” – Слънчев бряг – запад, изграждане на футболно игрище в спортно-рекреационен парк – Свети Влас, изграждане на детска градина кв.” Русалка” и др.

Кметът заяви още, че ще продължат да се извършват и текущи ремонти и рехабилитации на малките съставни селища Баня, Приселци, Раковсково и Паницово. Николай Димитров подчерта, че като кмет се грижи за развитието на всички селища в общината.

Градоначалникът припомни на присъстващите, че в работата си се ръководи от принципите на управленска приемственост, работа в екип, индивидуален подход към всеки гражданин и мениджърски подход към решаване на проблемите с оглед на обществения интерес. По време на срещата кметът благодари на семейството и съпруга си за подкрепата им, на съгражданите от Инициативните комитети, издигали кандидатурата му през годините, на приятелите, които са вярвали в идеите му и са му ми помагали. Николай Димитров благодари на колегите си от Общинска администрация и Общински съвет, с които са работили и продължават да работят по проекти за развитието на Община Несебър. Не на последно място градоначалникът благодари и на всички свои съграждани, които са го подкрепяли и са давали смисъл на работа му.

Николай Димитров е кмет на несебърската община за трети пореден мандат без прекъсване. Заема длъжността от 2007 г., когато е избран като независим кандидат. Определя себе си по-скоро като мениджър, отколкото като политик.

Още с встъпването си в длъжност, кметът прави обстоен анализ на най-важните посоки за развитие на общината. През неговите мандати планираните и осъществени подобрения в социалната област, в инфраструктурата и комуникациите, в екологичната, образователната и културната сфера са изпълнени с бюджетни средства и с европейско финансиране.