Обединената общинска школа по изкуствата представи пъстър концерт и отбеляза 35 години от създаването си

Обединената общинска школа по изкуствата представи пъстър концерт и отбеляза 35 години от създаването си

Обединената общинска школа представи своя ежегоден концерт – продукция на сцената на амфитеатъра на Стария град в неделната вечер. Тази година поводът не бе еднозначен – школата отбеляза тържествено 35 години от създаването си. В десетилетията на своето съществуване тя израства в институция, раждаща вдъхновени танцьори, певци и музиканти.

В мащабния концерт взеха участие класовете по танци с изпълнение на хора от тракийска, добруджанска и северняшка фолклорна област, а певците на школата показаха умения и глас в надпявка с тракийски и странджански песни.

Публиката на събитието посрещна всяко едно изпълнение с нескрито вълнение и бурно аплодира 180-те деца, обучавани в школата.

В края на проявата участниците призоваха своите учители и ръководители – директора Данислав Кехайов, хореографа Тони Йотов и преподавателите Румяна Иванова, Росита Дойчева и Нели Танева, на сцената, за да им благодарят за годините усилен труд, търпение и ентусиазъм, посветени на детската жажда за изкуство.

От името на кмета на общината Николай Димитров беше прочетен поздравителен адрес, в който градоначалникът изказва гордост, че през всичките години на своето съществуване Обединената общинска школа приобщава деца и възрастни не само към необятното българско фолклорно наследство, но съхранява изконните песенни, музикални и танцови традиции. В адреса бе подчертано, че школата е неотменима част от културния живот на общината и неотменна част от всяко официално събитие.

Хореографът на ООШИ Тони Йотов развълнува публиката със слово, в което представи школата не просто като институция, запознаваща децата с пъстрия български фолклор, но и възпитаваща любов към корените и отговорност към народните традиции.