Децата от класа по пиано към ООШИ с концерт в средновековна църква

Децата от класа по пиано към ООШИ с концерт в средновековна църква

Емоционален концерт за класическа музика изнесоха децата от класа по пиано към Обединената общинска школа по изкуствата. Изпълненията на малките музиканти бяха подсилени от великолепната акустика на средновековната църква „Св. Йоан Кръстител“ в Стария град на Несебър, в която се състоя събитието.

Вътрешността на храма, изключително подходяща за събития от този вид, се изпълни с хармонични акорди, изсвирени от деца на възраст между шест и тринадесет години. Възпитаниците на класа по пиано с ръководители Стоянна Вълчева и Детелина Тодорова се представиха с изпълнения на българските музикални класици Светослав Обретенов, Веселин Стоянов и Парашкев Хаджиев. Публиката имаше възможността да чуе и части от гениалните произведения на Бетовен, Бах, Хендел, Моцарт и Клементи.

Гост-изпълнител на събитието беше Константин Башиков – деветгодишен виртуоз, носител на безброй музикални награди и лауреат в различни конкурси.

Публиката имаше възможността да сподели вълнението на децата не само в техните начални стъпки в изумителния свят на класическата музика, но и в техните първи прояви на концертната сцена.