УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЧЕСТВАТ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК С РАЗЛИЧНИ ИНИЦИАТИВИ

Националният празник на България – 3 март бе тържествено отбелязан в ОУ „Г.С.Раковски”, с. Оризаре.

Тържествата започнаха седмица преди Националния празник.Учениците заедно с учителите направиха кът във фоайето на училището, посветен на Освобождението на България и се включиха в инициативата „Хайде на хорото”.Всяко междучасие коридорите се огласяха от народна музика, а ученици и учители танцуваха български народни хора. Проведе се конкурс „3 март-денят на свободата”.

В деня на празника вместо звънци звучаха патриотични песни, а учители и ученици се премениха с народни носии.

Празничният концерт започна с химна на България и химна на училището ”Бялата река на Оризаре”. Госпожа Стоева, директор на училището, поздрави всички ученици и учители по случай празника.Учениците от начален курс изпълниха песни и стихотворения за родината , а учениците от студио „Работилница за таланти” по проект „Занимания по интереси”, с ръководител Кръстина Костадинова изпълниха литературно музикалната композиция „България”.Тържественият концерт завърши с празнично хоро.

В ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Свети Влас по повод Националния празник – 3 март проведоха състезание „Аз съм българче“.

В състезанието участваха ученици от 3 и 4 клас, разпределени в 4 отбора. Във всеки отбор имаше по един представител на 3а, 3б, 4а и 4б клас. Състезанието се проведе в 4 кръга, като учениците отговаряха на различни въпроси, свързани с освобождението и неговите герои; подреждаха пъзел с картини по темата и други забавно- познавателни задачи. Отличната подготовка на състезателите и тяхната любознателност затрудниха журито. Всички участници получиха грамота и предметна награда, осигурени от училището.

Съпътстващи мероприятия за отбелязване на 3 март бяха проведени и в останалите класове. Учениците бяха подготвили различни мултимедийни презентации, литературни четения и рецитали, а някои писаха есета.