Днес кметът на Община Несебър Николай Димитров и Чубрина Стефанова директор на ОУ“Св.Св. Кирил и Методий” – Свети Влас дадоха старт на строителството на надстройка към училището е града.

Продължаващото разрастване на населеното място породи нуждата от разширяване на съществуващата образователна инфраструктура. Надстройката ще бъде нов етаж към съществуващ сектор от сградата. Проектирана е за начален етап на обучение и ще бъде функционално отделена от помещенията на по- големите ученици. Класните стаи в новата надстройка ще са две, за по 26/28 ученици в паралелка. В новата част на училището са предвидени места за гардеробчета на първокласниците. Класните стаи, стълбището и тоалетните са проектирани според съвременните изисквания и наредбите, като до тях е осигурен и достъп за хора с различни увреждания.

С предприетите действия по разширяване на съществуващата база на училището, ще се постигне увеличаване на паралелките и пълен обхват на децата в начален курс на обучение, като се избегне необходимостта от пътуване извън Св. Влас. Предвижда се строителните дейности да приключат до началото на следващата учебна година.

В строителните планове на общината за текущата година се предвижда окончателно приключване на проекта за нова детска градина в кв.“Русалка“ в Св. Влас, както и продължаване на изграждането на новия спортен комплекс с футболно игрище.

Политиката на Община Несебър, в която основен приоритет са децата и тяхното обучение възпитание и развитие, вече е обхванала всички селища. Ежегодно се отделя значителен ресурс за обновяване, поддържане и разширение на съществуващата база , както от общинския бюджет така и с привлечени по национални и европейски програми средства