ДЕСЕТОТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА MILAN ACADEMY JUNIOR CAMP В НЕСЕБЪР ЗАВЪРШИ

MILAN ACADEMY

За втори път през това лято Несебър изпрати децата на Милан, които бяха част от десетото юбилейно издание  Milan Academy Junior Camp Bulgaria. Лагерът  се организира под патронажа и с изключителното съдействие на кмета на общината Николай Димитров.

Шест дни градският стадион в Несебър бе оцветен в червено- черни цветове и гръмко огласян от химна на европейския гранд.

Над 80 деца на възраст от 5 до 17г., от всички краища на България, както и участници от Шотландия, Малта, Норвегия, Белгия, Англия, Италия и България, имаха честта да облекат екипа на росонерите и да тренират при едни от най-опитните италиански специалисти от Академията на Милан, които пристигнаха в Несебър.

На церемонията по откриването, техническият директор Масимилиано Ферари даде отлична оценка на условията и организацията на кампа в Несебър. Думи на благодарност към общинското ръководство и лично към кмета на Несебър Николай Димитров отправи и Ивайло Рачев, представител на  Milan Academy Junior Camp за България.

Освен тренировъчния процес, в свободното си време, децата имаха възможност да посетят Стария  Несебър и да се запознаят с богатата му история. Един от най- емоционалните и запомнящи се моменти от лагера бе демонстративния футболен двубой, в който участие взеха родители, италиански специалисти и ръководството, а децата наблюдаваха разиграващия се мач от трибуните. Малките футболисти, в ролята си на публика,  аплодираха и  насърчаваха   играта на възрастните.

По традиция, в една от вечерите, организаторите бяха подготвили  много подаръци, сладки изкушения, музика и танци за децата,  техните родители и треньорския екип.

Лагерът бе закрит с емоционални и вдъхновяващи  думи от италианския  треньорски екип Масимилиано Ферари, Серджо Мелите, Адриано Капобианко, Доменико Скамардела, Алфредо Карамели. Благодарности към  Община Несебър, към децата  и техните родителите споделиха и  българските им  колеги Калоян Дренков, Георги Марев, Асен Нешев и сръбският специалист и футболист от близкото минало Нешко Милованович.

Във финалното си слово г-н Ивайло Рачев, благодарение на който Milan Academy Junior Camp се развива в България от 2011 година,  сподели, че голямата цел е този проект да прерасне в перманентна Академия на Милан в  България и децата да имат възможност да тренират по методологията на Милан целогодишно.