11 МЕДАЛА ЗА УЧЕНИЦИ ОТ СУ ”ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ” – НЕСЕБЪР В ЗИМНИЯ КРЪГ НА VII МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ”

81 ученици между I и VII клас от  СУ ”Любен Каравелов” – Несебър  участваха в провелия се преди време зимен дистанционен кръг на международното математическо състезание „Математика без граници”. 11 са спечелените медали.

Златни медалисти са Георги Калоянов Матеев от I д клас, Венцислав Маринов Георгиев от II б клас и Мая Янева Минкова от V д клас.

Сребърни медали спечелиха Константин Христов Белобрадов от I в клас и Деян Емил Атанасов и Никола Динков Войнов от IV б клас.

С бронзови медали се окичих Анастасия Станиславова Цанева и Симон Иванова Тодорова от I д клас, Лидия Павлова Кючукова от II в клас и Петър Горанов Коев и Пламена Иванова Помакова от III д клас.

В рамките на 60 минути учениците решаваха тест от 20 задачи със свободен отговори . Според регламента при  равен брой точки по-напред в класирането е този ученик, който е изразходвал по-малко време за решаването на задачите.

Международното състезание „Математика без граници се провежда в три дистанционни кръга  и финал, който по традиция  ще се проведе в Несебър в края на юни и началото на юли 2020 г.