ОБЩИНИТЕ НЕСЕБЪР И БЯЛА СЕ ОБЕДИНЯВАТ

Кметът  на Община Несебър Николай Димитров присъства на церемония по приемане на нова линейка за Центъра за спешна медицинска помощ – Варна, филиал Бяла. Филиалът на ЦСМП в Бяла е единственият в страната, който работи на териториално-функционален принцип и по държавно разпределение обслужва две общини – Несебър (в района на Обзор) и Бяла.

Линейката е придобита по ОП „Региони в растеж“ по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“.

На събитието присъстваха кметът на община Бяла Пеньо Ненов, директорът на „Дирекция здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ към Община Несебър Красимира Тодорова, д-р Петров – отговорник на филиала в Бяла, Милко Лефтеров – ръководител група „Транспорт“ в ЦСМП- Варна, д-р Иван Здравков – заместник директор на ЦСМП- Варна, д-р Блажевски- ортопед- травматолог в МБАЛ „Св. Анна“ – Варна и др.

По време на разговорите, последвали църковните ритуали по освещаване на новата техника, кметът на община Несебър Николай Димитров подчерта, че „в този труден момент е важно да се обединяваме – хора и институции, и да работим заедно и в синхрон, за да преодолеем предизвикателствата на новата ситуация, която COVID създаде. Важно е да разберем, че съвместните действия са гаранция за успех както на местно, така и на държавно ниво. Работата на центъра за спешна помощ в Бяла, който обслужва две общини в две различни области, е пример за добрата организация и успешното сътрудничество между Бяла и Несебър.“.

Оборудването и възможностите на линейката бяха демонстрирани на шофьорите, които ще я обслужват, от Милко Лефтеров – ръководител група „Транспорт“ в ЦСМП- Варна.

Новата техника ще повиши значително качеството и бързината при реакция на спешни случаи както за Бяла, така и за Обзор и селата Баня, Паницово, Приселци, Раковсково и Емона.