ОБЩИНА НЕСЕБЪР ИЗВЪРШИ ПРОВЕРКА ПО СИГНАЛ НА ГРАЖДАНИН

Община Несебър извърши проверка по случая, публикуван в национална медия относно инцидент с негодна за консумация храна, предоставяна по Програмата за безплатни закуски от 1 до 4 клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Равда.

В училището, за което е подаден сигналът за нередност в качеството на хранителния продукт, беше извършена инспекция от РУО-Бургас. Протоколът от нея все още се очаква.

Община Несебър отнесе случая до Областната дирекция по безопасност на храните за последващ контрол от компетентните органи. На директора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Равда е връчено предписание с констатации от служители на Дирекция „Здравеопазване, образование и социални дейности“ при община Несебър.

Предписания за упражняване на първичен контрол при получаване на хранителните продукти по програмата е отправено към отговорните за изпълнение на договорите с фирмите-доставчици във всички училища на общината.

Община Несебър ще продължи да следи за спазването на нормативните изисквания и ще извършва проверки на всеки постъпил сигнал за нередност.