Община Несебър стартира и следващия етап от реконструкцията на уличната мрежа в Стария град

Вече започна реконструкцията на улиците „Мена“ и „Рибарска“ в Стария Несебър, чийто ремонт се финансира изцяло от програма „Балкани-Средиземно море 2014-2020“ в рамките на проект „МоНа: Паметници в природата – креативно съжителство“. Предстои да се подменят тротоарните настилки, като бетоновите плочи се заменят с каменни, а асфалтовото покритие по уличното платно се заменя с гранитен паваж. Както вече многократно сме информирали, тези улици са част от културно-туристическия маршрут „Духовен път“ и се вписват в общата стратегия на Община Несебър за опазване на световната ценност и културно наследство.

Предвидените за реконструкция отсечки ще бъдат затваряни за движение поетапно, като ще бъдат извършени всички необходими дейности по организация и безопасност на движението. Достъпът до домовете на живущите по тези улици ще бъде осигурен по обходни маршрути. Ремонтите ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и указателни табели.

Обръщаме се с апел към гражданите за търпение и разбиране по време на ремонтните дейности. Предварително се извиняваме на жителите и гостите на Несебър за причиненото неудобство.