СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ В НЕСЕБЪР ИЗПРАТИ АБИТУРИЕНТИТЕ ОТ ВИПУСК 2021

СУ „Любен Каравелов“ в Несебър изпрати своите абитуриенти изключително емоционално. Днес за последен път чуха училищния звънец 40 зрелостници от две паралелки с класни ръководители Камелия Симеонова и Паунка Русева. Тържеството на напускащите училището млади хора бе изпълнено с думи на гордост, думи на признателност и благодарност към учителите за всеотдайния им труд, за обичта, за споделените радости и тревоги по пътя на познанието и порастването.

„Дойдохме при вас, мили учители, като деца. Вие създадохте от нас личности, готови да поемат по стръмния път на живота.“, бяха част от развълнуваните признания на абитуриентите.

Малко преди официалните обръщения, както повелява традицията, училищното знаме бе предадено на бъдещи абитуриенти.

Тържеството на зрелостниците уважи кметът на Община Несебър Николай Димитров. В обръщението си  към тях,  той  им пожела да бъдат уверени в себе си и собствените си сили, да надграждат наученото, да отстояват мечтите си и да се реализират  успешно в живота.

„Мили ученици, горда съм, че бяхте част от дългогодишната история на СУ „Любен Каравелов“, но очаквам от Вас да посрещнете достойно и предизвикателството, наречено живот. Пожелавам Ви да бъдете отговорни и достойни хора, толерантни и трудолюбиви, да превръщате трудностите в победа, а мечтите си в реалност, да не се отказвате от тях и  да вярвате, че успехът е с Вас!“, подчерта в словото си директорката на училището Ирина Велкова.

Спазвайки установената традиция всеки випуск да оставя нещо след себе си, абитуриентите подариха стойки за колела, с които дават възможност на учениците да се придвижват до СУ „Любен Каравелов“  с велосипеди. Зрелостниците от двете паралелки бяха удостоени и с грамоти от Община Несебър за инициативата им по засаждане на дръвчета около спортните площадки в ж.к. „Черно море“.

В празничната програма последва хумористичен скеч, подготвен от завършващите, както и танц в изпълнение на звездата на 12 „б“ клас Дейвид Йовчев и неговата партньорка Марта Доглушна. Обръщение към абитуриентите отправи и Дарина Ганчева от 11 „б“ клас, а веднага след това в забавни гатанки зрелостниците описваха своите учители и им поднасяха цветя след края на всяка.

Поздрав към завършващите поднесе и Мая Дунебабина от  Българския младежки червен кръст, а след това в небето политнаха бели и червени балони.

Към края на тържеството  всеки абитуриент получи забавна номинация, която бе посрещната с много аплодисменти от присъстващите.

Финал на емоционалното изпращане сложи право българско хоро, което се изви на улицата пред СУ „Любен Каравелов“.