Електронното преброяване на населението и жилищния фонд започна и ще продължи до 24:00 часа на 17 септември 2021 година

От 18 септември до 3 октомври 2021 г. всяко домакинство ще бъде посетено от преброител. Ако вече сте се преброили онлайн, единственото, което трябва да направите, е да предадете на преброителя 15-цифрения код, който се генерира от системата за Преброяване.

При въпроси по преброителната карта или при технически казуси можете да звъните на *2021 или на 02/907-84-30.

Обект на преброяване са всички лица, които пребивават обичайно на територията на страната и временно присъстващите лица, независимо от тяхното гражданство и статут на пребиваване.

Данните от преброяванията се използват в процеса на вземане на решения и при разпределяне на финансиране в различни области като образование, здравеопазване, социална защита и други. Те са в основата на разработването на национални и регионални политики, което превръща преброяването в общонационална задача.

Община Несебър призовава всички жители да се преброят електронно, тъй като това е най-лесния, бърз и безопасен начин за опазване здравето и живота на всички ангажирани в преброителния процес.

Гражданите могат да се запознаят с подробни указания за електронното преброяване и да следят актуалната информация на интернет страницата на Преброяването на населението и жилищния фонд https://census2021.bg/ или на сайта на НСИ https://nsi.bg/

Включи се, защото си важен!

Благодарим Ви, ако вече сте се преброили!