ОБЩИНА НЕСЕБЪР СТАВА ПО-ЗЕЛЕНА С НОВИ 1720 ДЪРВЕТА

1720  широколистни и иглолистни дървета от 15 различни вида се засаждат на територията на Община Несебър. Дейността е част от дългогодишната политика на местната власт за облагородяване на градската визия и селищните територии и подобряване качеството на околната среда.

Част от дърветата са засадени на входовете на населените места, по протежение на улиците им, както и в парковите им пространства. Сред видовете са шестил, чинар, липа, кипарис, туя, албиция, бреза, пиния, червен дъб, индийски люляк, магнолия. Подборът на дървета е съобразен с климатичните особености на района,  локалните почвени характеристики и съществуващата естествена растителност.

Населените места, обхванати от зелената  кампания, са: Несебър, Свети Влас, Обзор, Равда, Кошарица, Тънково, Оризаре и Гюльовца.

Местната власт работи за изграждане на модерна и приветлива община, адекватна на очакванията на гражданите й.  В този смисъл непрекъснато се обновява, надгражда и подобрява визията на Несебър и съставните селища, като се използва се всяка възможност  да се добави още красота и зеленина към улици, паркове и други подходящи места.