В АРТИУМ ЦЕНТЪР ДНЕС БЕ ОТКРИТА ИЗЛОЖБА НА ГОБЛЕНИ

Днес в Артиум център бе открита изложба на гоблени. Експонираните произведения  са дело на жени от Културно-просветно дружество „Вардарско слънце“ и ФФ „Македонка“ към НЧ „Яна Лъскова“.

Златин Чаушев, началник на отдел „Несебър- Световно наследство“ откри изложбата. Той сподели, че творбите будят възхищение и учудване и подчерта, че  „само с безкрайно търпение и любов могат да се сътворят такива красиви произведения на изкуството.“

Изложените ръчно изработени творби с автори Даниела Иванова, Магдалена Тошкова и Гинка Биволарова са 35  на брой и представляват изображения по уникални проекти  на  най-известните производители в гобленарството. Експозицията съдържа натюрморти, природни и градски пейзажи, религиозни и портретни творби.

На вниманието на публиката са изложени не просто майсторски изпълнени ръкоделия, а одухотворени и прецизни произведения на изкуството.

Всеки, който реши да посети експозицията ще бъде впечатлен от техниката на бродиране – класическа и съвременна, която сръчните дами са овладели до виртуозност.

Изложбата ще бъде отворена за посещение всеки ден до 19 март от 10 до 19 часа.