УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ С ПРЕСТИЖНО КЛАСИРАНЕ НА ОЛИМПИАДИТЕ ПО РУСКИ, АНГЛИЙСКИ И БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

СУ „Любен Каравелов“- Несебър продължава да затвърждава престижа си на образователна институция с високи постижения в обучението на своите възпитаници.

Несебърските деца са редовни участници в олимпиади и национални състезания, резултатите от  които се считат за основен индикатор при формиране на  класацията на средните  учебните заведения в страната.

Участниците в областните кръгове на Олимпиадите по Български език и литература и Английски  език представиха достойно нашето училище.

През март в гр. Бургас своите знания по български език премериха ученици от V, VII, X  и XII клас. Сред  петокласниците  втора в областта с 29т. е Зорница Георгиева, а Каролина Масларова е на 3 място с 28т. С 85,5 т. първа в областта сред учениците от седми клас е Мая Минкова, а Габриела Янчева е десета със 73 точки.

Участниците ни в областната надпревара по английски език също намериха място сред десетте най-добри в своите групи:  при най-големите Тодор Пирев и Андон Николов от 12 клас са съответно четвърти и седми в областта, а при деветокласниците – Жана Деница Йорданова  е шеста.

На националния кръг на олимпиадата по руски език възпитаниците на СУ „Любен Каравелов“ показаха за пореден път, че са сред най-добрите  в страната, като завоюваха  две трети, едно шесто, едно седмо, едно девето и едно десето място. Дмитрий Трифонов от 9 „в“ клас и Валерия Солодова от 11 „б“ клас заеха почетното трето място в своите възрастови групи. В най-голямата по брой участници група Камила Брагина от 12 „б“ клас зае 9 място. При десетокласниците Галина Сандина зае 6-то място, а Мария Шатрова и Кира Гнатенко се наредиха съответно на 7 и 10 място сред своите връстници от 11 клас.

И през настоящата 2021/2022 учебна година СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър се включи в модул „Осигуряване на обучение за талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“ от Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“ на МОН. Осем ученици от 11 клас и четири от 10 клас имаха възможността за допълнително обучение като заедно с това бяха създадени и условия за изява във всички кръгове на националната олимпиада по руски език. В рамките на предвидените по програмата занятия, голяма част от които се проведоха и дистанционно, учениците имаха възможността да работят допълнително и да усъвършенстват знанията си по руски език.

Преподаватели на момичетата и момчетата от Несебър са Ирена Божилова и Станислава Калофорова.

Всички успехи на учениците и техните учители в езиковите олимпиади се посвещават на 140-годишния юбилей на училището.