НОВИ ПОБЕДИ ЗА НЕСЕБЪРСКИ СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ КЛУБ „БУШИДО“

Несебърският клуб „Бушидо“ участва в държавните първенства за юноши и кадети в дисциплината кумите.

Стефан Димитров стана шампион в най-оспорваната категория – 65 кг при юношите. Преодолявайки лесно квалификациите, той имаше две трудни битки на полуфинала и финала срещу силни национални състезатели, единия от които бивш европейски шампион. Стефан демонстрира уверена и доста зряла игра, присъща повече на мъжете отколкото на юношите. Той беше много стабилен на татамито и безапелационно завоюва златния медал. След това, с всеобщо съдийско решение, му бе връчен и приза за най-техничен състезател на първенството.

Със спечелване на шампионската титла Стефан  завоюва титулярното място в юношеския национален отбор, който ще представя страната на Европейския шампионат есента.

При кадетите Велизар Киров спечели бронзовия медал в категория 70 кг. Той имаше здравословни проблеми в подготовката и в решаващите 20 дни преди състезанието почти не можа да тренира, което оказа влияние на представянето му. Той също има шансове за място в националния отбор за кадети, но това зависи от представянето му в предстоящите два международни турнира до европейския шампионат.

Понастоящем в клуба върви подготовка за подбор на състезателите в най-многобройните възрастови групи-при децата. Държавното първенство по Кумите за деца, ще бъде в края на месеца в град Ловеч.